Karcos Filmszemlék

Nem vagyunk filmguruk. Legfeljebb sokat látott, néha mértéktelen filmfogyasztók. Célunk a kötetlen, néha elrugaszkodott agyalás a a legkülönbözőbb filmekről, de mindenekelőtt, hogy több perspektívából mutassunk egy filmet. (A többi szempont nagyjából-egészében sokadlagos.) Mi nem fogjuk kátészerűen kinyilatkoztatni a tutit, nem mondjuk meg mit ér gondolni egy filmről és mit nem. Ha tetszik a szöveg, annak visongva fogunk örülni, ám amennyi mégsem sikerül elnyernünk a kedves olvasó tetszését, akkor depressziósak leszünk és talán fel is akasztjuk magunkat.

Friss topikok

Címkék

Bait - Csalétek

2014.02.04. 16:29 Szexi Halálcsillag (törölt)

baitt.jpg

Egy újabb cápás film. Bennem azonnal az ötlött fel, hogy van-e értelme még egy újabb pocsék gumicápás tinirágcsának; hogy egyáltalán van-e még valaki – akinek valamivel több esze van mint, egy énekes kabócának (ciccuda plebaja - lásd a lenti ábrát) -, aki megkajálja még ezeket a jóféle mozikat?

plebeja_1.png Énekes Kabóca

Részben ezért is választottam ezt a filmet. „Modern, cápás, b.kat armageddon. Na, ezen lesz mit kifigurázni.” De örömmel jelentem: ezeknek az elvárásoknak a Bait csak kis részben felelt meg. Persze akadna benne temérdek kisebb-nagyobb kritizálnivaló, de mindent egybevetve egész nézhető kis mozi volt, persze ha az ember nem húrelméleteket és megvilágosodás tant vár egy ilyen filmtől.

A sztori

Egy bevásárlóközpontban rekednek a cunami túlélői. Két fehér cápa úszik be éhesen. A túlélők az áruház fémpolcain rekednek. A többit el lehet képzelni.

polcok.png

Amiért érdemes megnézni a filmet

Azt kapjuk, amit egy cápás filmtől elvárhatnánk. A szereplők arcát jómódon megzabálják a cápák. Egy kicsit annyiban olcsó a dolog, hogy csak a nem túl szimpi karakterek harapódnak meg. Izgalmas is, néha azon kaptam magam, hogy bizony feszülten drukkolok a szereplőknek. (És na jó! Néha a cápáknak!)

Amiért nem érdemes megnézni

Azért jó sem volt ez a mozi. Egy laza estén talán elmegy, de könnyen lehet, hogy nem ezen a döntésünkön fog múlni a lelki békénk. Volt benne pár jelenet, ami azért kritikán aluli volt, például az ázsiai srác fémruháját nem lehetett komolyan venni. A cápák éhességi szintjén is lenne mit méltatni. (Vagy 20 ember felzabálása után is ugyanolyan sportosak és éhesek, mint előtte.)

Színészi játék 7/10

Szerintem mindenki jól hozta a karakterét. A helyes pasasok szétsármoltak bennünket, a lányok elégszer megmutatták kisportolt feneküket, a gonoszok hiperdölyfösek voltak, szóval nem lehet panasz. Egyedül a kocsiban rekedt trendi párocska volt idegesítő, de a kis csivavájuk egész tűrhetően alakított, még izgultam is érte.

Kategóriáján belül 6/10

Ha cápás filmnek vesszük, akkor több pontot kaphatna, de ha horrornak akkor rosszabbat.

Történet 6/10

Maga az alapkoncepció elég butácska, de szerencsére nem siet a film, van időnk megismerni a karaktereket. Ki ellenszenves lesz a cápatámadásig, ki szimpatikus, és így megalapozottabban izgulhatunk értük. (Vagy épp ellenük.)

Látvány 7/10

Izgalmas, szórakozató képsorok. Az effektek is kifejezetten jók lettek. Legtöbbször képes volt velem elfelejtetni, hogy animált cápákról van szó.effekt.png

ÖSSZESEN 6/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr475798739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása